About

4 svar

 1. Hej Dan

  Bor i Björkhagen och har vid upprepade tillfällen stött på ditt namn. Jag håller på att utforska vad som händer med byggplanerna vid Björkhagens centrum(bakom höghuset). Får inte tag på någon tillfredställande information. Vet du något om planeringen och vad för slags hus ska byggas. Det står att det ska byggas i samma anda som omgivningen. Känner mig oroad av detta projekt då jag inte kan tro att det anspelar på de tankar och möjligheter som finns på denna plats. tänker då på Marcuskyrkan, höghuset och naturreservatet. Är starkt emot nybyggnationer som endast är billiga kopior på omgivning eller som fortsätter i samma anda som Sjöstaden.

  Om du har möjlighet så svara mig om vad du vet och känner för detta projekt.

  Mvh
  Peter

  • Hej
   försökte mejla dig men adressen fungerade inte. Jag har bara hört från SBK att projektet ligger i träda. Och att det är Svenska Bostäder som håller i det.
   Det kan väl i vart fall inte bli sämre än det man byggde framför höghuset för sisådär tjugo år sedan.
   mvh
   Dan

 2. Hej Dan, jag såg dig i en studiointervju i Aktuellt angående gentrifiering. Du pratade då om att det inte bara är i Stockholm, Göteborg och Malmö som detta fenomen märks, utan även i mindre städer. Eftersom jag är journalist på Östnytt, där vi bevakar Östergötland, Sörmland och Gotland, undrar jag om du kan hjälpa mig med exempel på något/några områden i städerna här (ffa Norrköping, Nyköping, Visby, Eskilstuna, Linköping) som har eller håller på att gentrifieras? Med vänlig hälsning jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: