Gentrifierad film

De sista raderna i Fredik Strages recension av ”Flickan som lekte med elden” fick mig att undra om också film kan gentrifieras. Strage skriver: ”mörkret och ondskan som var ständigt närvarande i den första filmen, dränks i ett lattesörplande gemyt”. Filmen utspelar sig på Södermalm i Stockholm. Strage efterlyser ett råare Stockholm. Snackar om Stefan Jarl. Gentrifieringen föder sådan nostalgi. Också inom filmen.

Annonser

2 svar

  1. Ja, just det där reagerade jag också på när jag läste recensionen! Kanske har filmens Stockholmsbilder faktiskt lagts till rätta och retuscherats helt medvetet. Eller som Sten Nordin skriver i sin veckodagbok idag – det är ingen slump:

    ”Filmen har jag fått höra är mycket spännande, och den visar samtidigt upp fantastiskt vackert foto av Stockholm, staden i vilket historien utspelar sig. Det är dock ingen slump. Stockholm har valt att gå med som partner i Filmpool Mälardalen-Stockholm, en sammanslutning av kommuner som gemensamt vill arbeta för att fler filminspelningar skall förläggas till regionen.”

  2. Hmm. Intressant. Undrar om Nordins och hans partners har suttit i klipprummet och godkänt ljuset och stämningen. Ingen jävla betong!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: