Microvåga

Microurbanism at work

Microurbanism at work

Microbloggandet har tagit över samtiden. En sorts parallell värld av kommunikation pågår överallt och hela tiden, inte minst på trottoarer,  bussar och andra offentliga platser. Jag skulle därför vilja slå ett slag för en annan microkommunikation i staden. För små saker som förändrar vad som kan hända i en stad. Som den där konstgräsplätten som blev över sedan en uteservering tagit bort sina stolar. En möjlig trottoarpicnicplats låg plötsligt framför en.

I valet mellan att se en stad i oändlighet diskutera om man ska ha en ny skyskrapa någonstans för att markera något eller skapaett smartare och snyggare microblogglikt arbete nere på trottoarpicnicnivå så vet jag vad jag väljer. Än så länge är ju den scenen helt lämnad till gatukonstnärer och gatumusikanter. En del älskade en del hatade. I Stockholm älskar man gatumusikanterna men hatar gatukonstnärerna (det i sig är intressant). Så istället för att Stockholms alla politiker och stadsbyggare nu anammar microbloggtrenden skulle jag vilja mana dem att ägna sig åt microstadsbyggande.

Men allt tyder väl på att man kommer att microblogga sig in i valrörelsen och parallellt storhetsvansinnesplanera saker som den där korkade förbifartsvägen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: