Malmö – liten stad

Promenerar från Sydsvenskanskrapan i Malmös utkanter in till Värnhemstorget. Går in på det nya shoppingcentret Entré Malmö. På andra våningen ligger MQ, de har den här bilden i sitt skyltfönster:

MQ längtar till storstan.  Entré Malmö.

MQ längtar till storstan. Entré Malmö.

Det är Sergels torg i Stockholm. Det är förmodligen ett inslag i deras marknadsföring över hela landet, men just här blir det extra symptomatiskt. Entré Malmö är nämligen väldigt mycket medelstor svensk stad. Egentligen allt som Malmö inte vill vara skulle jag gissa. Det doftar Karlstad mellan pressbyråns hembakta bullar via HM och Carlings. Alla som en gång lämnat Jönköping för Malmö och den stora världen upptäcker att Jönköping is coming back to haunt them. Klädd i en bländande ointressant miljö. Det är verkligen en plats helt ovärdig Malmö. Malmö är ju Anita Ekberg, inte Linda Bengtzing. Entré Malmö doftar Statoil. Det är klart att det behövs lite doft av en riktig stad då. Å andra sidan kan jag nu bara lämna den här platsen och börja gå Östra Förstadsgatan bort, bort bort, in i den stora staden Malmö.

Annonser

3 svar

  1. Huvudet på spiken. Funderar på om parken som ska till utanför möjligtvis kan bringa klarhet i hur i all världen man tänkt med detta bygge, men är högst tveksam. Funderar ännu mer på hur man tänkt med loggan, en bullig snirklig skrivstil – vem vänder den sig till? Hemköp-fans?

  2. Ett mellanting mellan skärholmen och mellanstor svensk stad.

  3. Kunde man inte blandat andra världar. Ett mellanting mellan Kungens Kurva och Möllevången? Ett mellanting mellan Tivoli i Köpenhamn och Slottsparken? Alla blandningar tycks ju roligare än den mellan just en kaffebarskedja och kapp ahl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: