Trollhättans claim to fame

Nicole Kidman på baksidan av en enkelriktadskylt längs Trollhättans Walk of Fame på Storgatan.

Nicole Kidman på baksidan av en enkelriktadskylt längs Trollhättans Walk of Fame på Storgatan.

Promenerade för ett tag sedan i Trollhättan. På Storgatan hade någon för några år sedan fått idén att göra något kring stadens nya identitet som filmstjärnemecka. Men för att inte förhäva sig så valde man att närma sig denna tanke om en walk of fame på sant trafiktekniskt manér. Sålunda finns nu på baksidan av enkelriktadskyltarna på Storgatan i Trollhättan bilder på storheter som Nicole Kidman och Kjell Bergquist.

Det är något oerhört rörande med det här. I en tid, möjligen nu avslutad, där det stora alltid måste vara stort, har man här smugit in de där stjärnorna i en sorts vardaglighet.

Resecentrum, Skövde.

Resecentrum, Skövde.

Om man reser till svenska städer, av nästan alla storlekar kommer man förr eller senare till ett Resecentrum. Resecentrum är inte bara ett oerhört trist ord för något oerhört, att ge sig av, att komma hem, att ta emot, att lämna, det är också oftast till sin form beklagansvärt trist. Därför blir jag numera upplyft när jag kommer till platser som Halmstad och får möjlighet att invänta bommar för att passera över järnvägsspåren, att se en stationsbyggnad och bara det, inga tillbyggnader i plast. Nu har det snart blivit dags att bygga om alla resecentrum som kom till för tjugo år sedan. Gör om, gör bättre säger jag.

Annonser

2 svar

  1. Ledsen att säga det, men även Halmstad har ett rececentrum på gång. Den staden har insett att de har tre stationer (tåg/långfärdsbuss/stadsbuss) på tre olika platser och vill sammanföra dessa, men inte kommit på var den ska ligga, rececentrumet alltså.

  2. Det kunde man ju ge sig på. Man ska se upp med nyspråksord som Resecentrum. Klart man kan sammanföra trafikslag, men måste det se ut som det gör?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: