Ett enkelt hem

Man kan sakna en  enkelhet i byggandet idag, en sorts, vad ska man säga, standard och inte så mycket extra allt. Så här gjordes det Catford i Södra London strax efter kriget. Anspråkslöst och lite beiget. Kanske nu när allt faller, är det dags för ett steg tillbaka i statuskarusellen. För ett år sedan skrev jag den här texten i Expressen, direkt från Hem och villamässan. Snart är det dags igen. Och det är som om ingenting har hänt.

Annonser

2 svar

  1. är inte nyfunkisen väldigt mycket standard och inte så mycket extra allt? och om den är extra allt, så är den garanterat det enligt en viss standard. planerad spontanitet. precis som alla ”härliga, sirliga” lövbatik-mönster på ikea- och hemtex-tygerna.

  2. Mitt intryck av det som byggs nu är att man bygger inifrån och ut, man börjar med statusprylarna, kylskåpen, induktionsspisen och tapeterna. Medan man bortser från just standarden vad gäller planlösning och funktionalitet. Vad jag efterfrågade var någon sorts minsta möjliga standard, basic, boende. Som komplement till hela livsstilsprylen. För oss som menar att boende handlar om att prganisera vardagen inte om att flasha de senaste grejerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: