Korkat flygplatsbeslut

Ikväll beslutar förmodligen Stockholms kommunfullmäktige att man ska ha kvar Bromma flygplats i 30 år till. Det kan bli en av kandidaterna till avdelningen mest korkade beslut under 2000-talet. En flygplats inne staden är så mycket 1950-tal. Filmstjärnor som kliver ur på landningsbanan, Ingemar Johansson mot Floyd. En helt annan tid. Men nu.

Flygtrafiken måste minska, staden behöver förtätas, och Arlanda ligger tågtrafikförsörjd 20 minuter bort men Stockholms stad vill ha kvar en flygplats inne i centrala staden. Det är möjligt att Handelskammaren har ekonomiska argument, men med allt som blivit uppenbart med klimatkrisen är ett beslut att lägga ner det enda hållbara. Fler människor som bor inne i staden är mer hållbart. Färre som flyger är det också. Svårare är det inte.

Nej, lägg ner, bygg bostäder, gör något kul med flygplatsbyggnaderna, anlägg en stor snygg park. Och subventionera tågbiljetterna till Arlanda istället. Släpp nostalgin och bakåtblickandet. Ingemar Johansson bor inte här längre. Och professionella får vara med i OS.

Annonser

2 svar

  1. Det önskvärda vore ju om nu iaf höghastighetstågsutbyggnad kunde få komma igång så snart som möjligt. Med höghastighetståg hela vägen mellan Stockholm och Göteborg/Malmö lär Bromma få problem alldeles oavsett avtal på 30 år eller inte..

    Men antagligen skall väl allt utredas i 20 år som vanligt innan något händer…

  2. Ja, vad är det med infrastrukturprojekt? Vad hände med den där beslutsamheten i Sara Lidmans Jernbanan: Dika pojkar! Dika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: