Byggjättar vill bestämma över staden

Det här är faktiskt ett ganska magnifikt korkat uttalande av byggbolaget JM:s Bostadschef Zdravko Markovski, angående tanken att göra tomterna man säljer för att bygga bostäder mindre, allt för att det ska bli lättare för fler och mindre aktörer att kunna bygga i Stockholm:

– Vi förstår tanken att man vill öka konkurrensen. Men det ger praktiska problem. Att köpa mark och utveckla bostäder kan ta fem år och då hinner saker hända på marknaden. Då vill man kunna bedöma risker och ta beslut på egen hand, utan att vara beroende av någon annan aktör som man kanske delar garage med, säger Zdravko Markovski, chef för JM Bostad Stockholm.

Han låter som en rockmanager (via Anders, tack) som inte märkt att marken rör sig under hans fötter. Man vill, om jag förstår JM direktören rätt, fortsätta att bygga jätteprojekt i klassisk storskalig anda. Ingen differentiering, samma bostadsrättslägenheter överallt, för att det är lite jobbigt att förutse allt som kan hända, och mest häpnadsväckande men ganska talande för att man ”vill ta beslut på egen hand”. Det är så byggbolagen numera ser på stadsbyggandet i huvudstaden. Jag håller just på att undersöka hur Stockholms stads markanvisning går till, vilka kriterier som ligger bakom etc, om någon som läser det här har något intressant att säga om det så tar jag gärna emot tips.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: